2013年6月1日星期六

Medical supplies, disposable syringes microbiological monitoring health standards

The use of disposable products problems every day all over the world for environmental protection, waste of resources of disposable supplies said "no" disposable items at the beginning of the 1990 s in our country now, are popular today because they think it can bring convenient to life, bring health. Disposable chopsticks has been called the "chopsticks", disposable plastic bags is referred to as the "clean bag". With the passage of time, disposable supplies have infiltrated every corner of our lives, seem to have and we are inseparable. Really the case? What did it bring to us? It is now time to calm down and think seriously about. Common disposables medical industry: disposable syringes, infusion sets, masks, hats, gloves, shoe covers, gown, surgical instruments, drapes, bed sheets, quilt cover, equipment sets, kits, anaesthetic puncture bag for package,, tracheotomy, multiple catheters, specimen containers, needles and analgesic pump, artificial nose, filters, operation support... No fewer than dozens, even hundreds of. Apart from some small usage of special use (such as: surgical stent, intestine anastomat, arteriovenous catheter, etc.) is indispensable, many heavy use of disposable medical consumables are replaceable. Hotel: hotel disposable slippers, toothpaste, toothbrushes, combs, bath, shampoo, soap, shoeshine, shaver, towel, swimsuit, swim trunks, swimming cap... . Catering services: disposable chopsticks, lunch boxes, antependium, cups, spoons, forks and knives, apron... . Supermarket commodity circulation: plastic bag, food bag, packaging bags, paper bags, hangers, plastic wrap... . Other: disposable cameras, garments, seat covers, plastic film, woven bag... . Disposable goods bring to people? Convenient: that everyone feel obviously, on a business trip forgot toiletries it doesn't matter, as long as the better to live in the hotel is all "OK". Go out shopping to the supermarket, or stall vendors have plastic bags ready to meet your needs. In a word, to go out swinging hands smartly to the target. But, busy, in turn, it is broken we sanitation workers, crush our fragile ecological environment. Health: the surface is health, actually is not the case. In terms of medical supplies, the repeated use of the goods, as long as sterilization by the regulation is very safe. Instead of disposable goods in production, circulation, storage and use of it is difficult to guarantee is not subject to pollution, disposable medical consumables are not effective to reduce hospital cross infection. What articles for daily use? "Chopsticks" not health reports have repeatedly been reported. According to the spring city evening news "reported on November 3," 8 into unqualified disposable tableware production enterprises, of which the filler can cause cancer." The author also have encountered bite by the rat mutilated as a disposable lunch box and moldy chopsticks businesses also continue to use the embarrassment. Hotel slippers are paper, dry conditions in a certain isolation effect, but once the shower wet have no isolation effect, wearing it and walking bare feet on the ground there is not much difference. Actually, now people fear most of some diseases, such as AIDS, avian flu, SARS, hepatitis, such as mad cow disease is a viral disease. Virus is a microbial cell type, only inside the living cells growth and proliferation, leaving an organism survival time is not long, the use of high temperature, high pressure and the commonly used disinfectant is easy to kill. So, use disinfection cabinet sterile bowl chopsticks in matters of health is much more reliable than a one-off.
Junk: large and medium-sized cities of garbage disposal have now become unbearable, throwing disposable supplies run out, can quickly generate a large number of garbage, virtually increased the burden. More worthy of attention is abandoned disposable medical supplies, processing is bad to the harm of the society. Such as: medical waste were used in the production of recycled plastic, recycled plastic is used in the production of beverage barrels, edible oil drum or medical waste was recycled packaging reflux back directly to the market etc. Phenomenon is not rare. Environmental destruction, resource waste, disposable lunch boxes, plastic products such as syringes, infusion sets, mostly in the form of oil terminal products, and the consumption of disposable chopsticks is the forest resources. As China's 1.3 billion people per year using 10 pairs of 20 g, disposable chopsticks would otherwise throw away each year 520000 tons of wood, threw out 5.2 million tons of wood to 10 years, the convert forest is how many? How much waste is caused by all disposable goods? Why China consumes only a third of the world resources to create about 4% of world output, which is one of the reasons. Increase the cost of living: 5 yuan a can use bowl 5000 times (about five years), its use cost only 0.1 cents each, and the use of disposable lunch box 0.2 yuan a cost is it 200 times. By excessive use of disposable medical consumables and see a doctor on one of the major difficulty and high cost. How to deal with the use of disposable supplies one-time supplies did not achieve the purpose of the people, and have brought many serious problems, it's more harm than good, in the long run is bound to affect the sustainable development of social economy, and our proposed the construction of the economical goal of harmonious society is harmonious. Therefore, in addition to some environmental protection (such as straw production of biodegradable disposable lunch box) and beneficial to society truly (such as heart stents, arteriovenous catheter, etc.) of disposable supplies shall reserve, those not environmental protection, waste of resources of disposable supplies, the government should firmly stop, media and the public should also loudly said "no". Generally half of disposable tableware is unqualified, easy cause cancer disease, serious harm human health chopsticks more white toxicity is larger in the near future he along with quality control, industrial and commercial departments of some manufacturers of disposable plastic lunch boxes, food bowls were tested, the test found that some manufacturers use raw materials were unexpectedly abandoned plastic, at the same time, also added a large amounts of harmful material such as disable industrial paraffin goverment. In his recently visited more than 100 enterprises, 60% of production is inferior tableware, 20% are qualified and half inferior products, many manufacturers of talcum powder, calcium carbonate is added in the products such as over 50%, resulting in tableware in the acetic acid exceeds bid badly. Turn a bubble with hot water, microwave oven, a food even slightly higher temperature, harmful substances will be dissolved in food, long-term consumption can lead to indigestion, gallstones and lesions in the liver system, etc. If tableware contains industrial paraffin wax, and may even cause cancer. You need to pay attention to the tableware is harmful main features: touch soft and light tear is broken, a pungent smell and choke, thermal deformation and leakage. But, disposable plastic tableware for joining the large number of talcum powder filler, cut up the thrown into the water will sink, ten percent will appear white print. Disposable sanitary articles published national health standard of the People's Republic of China national standard disposable hygiene products health standard GB 15979-2002. 1 scope: this standard specifies the disposable sanitary products products and production environment hygiene standards and disinfection effect of biological monitoring and evaluation standards and the corresponding test methods, as well as raw materials and products production, sterilization, storage, transportation and health requirements and product identification requirements. In this standard, disposable hygiene products refers to: this standard is applicable to domestic engaged in disposable hygiene products production and sales departments, units or individuals that applies to the distribution of import of disposable sanitary products department, unit or individual. 2 reference standards: the following standards contain provision which, through reference in this text, constitute provisions of this national standard. At time of publication, the editions indicated were valid. All standards will be revised, the use of the standard of the parties should discuss the possibility of applying the most recent editions of the following standards. GB 15981-15981 disinfection and sterilization effects evaluation method and standard.
Definition 3: this standard USES the following definition: disposable hygiene products. Which are discarded, and after using a direct or indirect contact with human body, and to achieve human physiological health or health care (antibacterial and bacteriostatic) purpose and use of all kinds of daily necessities, product character can be solid or liquid. For example, disposable gloves or finger cot (not including medical gloves or finger cot), paper towels, wet wipes, sanitary towel, phone film, hats, masks, underwear, women's menstrual health supplies (including sanitary pads) hygiene products, diapers and other waste (not including wrinkle toilet paper and toilet paper), condoms, etc., in the middle of this standard is referred to as "health products". 4 product health indicators: 4.1 must be clean and tidy appearance, accords with the inherent traits of sanitary products, can not have abnormal odour and foreign body. 4.2 May not produce undesirable stimulation to the skin and mucous membrane with allergic reactions and other damage. 4.3 microbiology indicators in the product shall conform to table 1. Product species bacteria microbial indicators in table 1 cfu/g 1) total number of bacterial colonies cfu/g or cfu/mL total coliforms pathogenic purulent bacteria 2) fungal colony cfu/g or cfu/mL of gloves or gloves, paper towels, wet towels, hats, underwear, phone film. 200 or less shall not detected detected 100 antimicrobial or less (or antimicrobial) liquid products shall not detected detected 200 or less or less 100 hygiene wipes. 20 or less shall not detected detected shall check out of the mask..... o-level. 200 or less shall not detected detected 100 disinfection level 10, 000 or less or less 20 or less shall not detected detected detected women menstrual health supplies..... o-level. 200 or less shall not detected detected 100 disinfection level 10, 000 or less or less 20 or less shall not detected detected shall check out of the diaper, etc waste sanitary products..... o-level. 200 or less shall not detected detected 100 disinfection level 10, 000 or less or less 20 or less shall not detected detected may not be checked out condoms. 20 or less shall not detected detected may not be checked out
1) bacteria such as more than the value in table, should be increased accordingly to kill index, made of bacteria and fungi limits stipulated in this standard. 2) pathogenic purulent bacteria pseudomonas aeruginosa, staphylococcus aureus and hemolytic streptococcus. 4.4 hygiene wipes besides must meet the microbiological criteria in table 1, the rate of killing escherichia coli and staphylococcus aureus 90% or higher, to indicate the role of fungi, still must kill rate of 90% or higher for candida albicans, its bactericidal action must keep at least 1 year at room temperature. 4.5 antibacterial (or antimicrobial) products must meet the same kind of products at the same level in table 1 microbiology standards, for e. coli and staphylococcus aureus antibacterial rate shall be 50% or higher (dissolution) or > 26% (non dissolution), to indicate the role of fungi, still must bacteriostatic rates of candida albicans 50% or higher (dissolution) or > 26% (non dissolution), its bacteriostatic action must keep at least 1 year at room temperature. 4.5 any sanitary products factory by ethylene oxide sterilization, ethylene oxide residues must be 250 or less mu g/g. 5 production environment health indicators: 5.1 the total number of bacterial colonies in assembly and packing workshop air should be 2 or less 500 cfu/m3. 5.2 total number of bacterial colonies of workbench surface should be 20 or less cfu/cm2. 5.3 total number of bacterial colonies of workers hand surface should be 300 cfu/hands or less, and may not be detected pathogenic bacteria. 6 6.1 ethylene oxide sterilization, disinfection effect of biological monitoring and evaluation of bacillus subtilis variant of bacillus black (ATCC 9372) kill index should be 103 or higher. 6.2 ionizing radiation disinfection: the short bacillus spores E6d (ATCC 27142) kill index should be 103 or higher. 6.3 pressure steam sterilization: fat thermophilic bacillus spores (ATCC 7953) kill index should be 103 or higher. 7 raw materials of health requirements: 7.1 raw materials should be non-toxic, harmless, non-polluting; Raw materials, packaging shall be clean, indicate the name of the inclusions, production units, production date or batch number; Affect the sanitary quality of raw materials should not be exposed; Have special requirements of raw materials should be indicate the storage condition and shelf life. 7.2 influence the health quality of raw materials should have the corresponding inspection report or certificate material, need for microbiological monitoring and take appropriate measures when necessary. 7.3 health supplies to ban the use of waste as raw materials or semi-finished products. 8 production process environmental and health requirements 8.1 production environment should be clean, no garbage, no mosquitoes, flies and other insects breeding grounds. 8.2 production area should have enough space to meet the production needs, the layout must conform to the requirements of the production process, reasonable separation, people, things, not converse with cross in the product process. Raw materials into finished products should be out pollution prevention measures and strict operational procedures, reduce environmental microbial contamination. 8.3 production area should configure effective dust, insects and rodents, floor, walls, countertops, should level off, smooth, no dust, easy to dust removing and cleaning and disinfection, plenty of lighting and air disinfection or purification measures, to ensure the production environment to meet the provisions of chapter 5 of this standard. 8.4 configure the necessary production and quality inspection equipment, has a complete production and inspection records, to ensure the quality of health products. 8.5 in the process of production use of inflammable, explosive or produce harmful substances, must be equipped with the appropriate safety protective measures, in conformity with the relevant standards or regulations of the state. 8.6 raw materials and finished products shall be stacked separately and waiting for inspection, qualified and unqualified raw materials and finished products should be set strictly separate pile up and clearly marked. Warehouse should be dry, clean and ventilated, fortify insect, rat facilities and pad storehouse board, conform to the product storage condition. 8.7 enter the production area you want to change work clothes and work shoes, wear working cap, products without direct contact of personnel need to wear a face mask, wash and disinfect hands or gloves; Production area should be corresponding with the locker room before, sink, disinfection and buffer pool. 8.8 personnel engaged in health supplies production should keep personal hygiene, not nails, don't wear the bracelet work, long hair should be within the working cap. , active tuberculosis, dysentery, typhoid, viral hepatitis patients with genital warts, gonorrhea, suppurative or exudative dermatosis or pathogen carriers shall not participate in direct contact with the product of the production activities. 8.9 personnel engaged in health supplies production should be in before work and on a regular basis (once a year) for health inspection and health knowledge (including the production of hygiene, personal hygiene, relevant standards and norms) training, eligible before mount guard.
9 disinfection process requirements: 9.1 level disinfection products eventually disinfection must adopt epoxy ethane, ionizing radiation or the effective disinfection method, such as pressure steam sterilization equipment used must conform to the relevant health standard. 9.2 according to the product health standard bacteria, and the disinfection effect of biological monitoring and evaluation standard for disinfection procedures, technical parameters, working system, in strict accordance with the established after verified the disinfection of process operations. The disinfection procedures, technical parameters, or influence the effect of disinfection after the raw material or production process change should revalidate the disinfection process is determined. 9.3 each corresponding to the disinfection process must be carried out (physical) and chemical tracer monitoring technology, a month with the corresponding biological monitoring indicator, only when the process monitoring, chemical monitoring and biological monitoring to specified requirements when being sterilized items to the factory. 9.4 product after disinfection treatment, appearance and performance should be no visible difference before and disinfection treatment. Packaging, transport and storage requirements: 10.1 implementation of the health supplies for transportation or storage unit or individual, should be in strict accordance with the producers to provide transportation and storage requirements for transportation or storage. 10.2 direct contact with the product packaging materials must be non-toxic and harmless, clean and all packaging materials products must have the enough sealing and firmly in order to guarantee the product in normal transportation and storage conditions without pollution. 11 product identification requirements: 11.1 product identification shall conform to the product quality law of the People's Republic of China "regulation, and on the product packaging marked implementation of the health standard number and production date and shelf life (validity) or production batch number and date of limited use. 11.2 level disinfection products should also be specified on the sales packaging and sterilization "sterilization" date and the period of validity or disinfection blackout dates, batch number and mark the wording of "sterilization" in the transport packaging and sterilizing unit and the address, date and validity of sterilization, disinfection or sterilization lot number and date of limited use. Disposable sanitary articles published national health standard of the People's Republic of China national standard disposable hygiene products health standard GB 15979-2002. 1 scope: this standard specifies the disposable sanitary products products and production environment hygiene standards and disinfection effect of biological monitoring and evaluation standards and the corresponding test methods, as well as raw materials and products production, sterilization, storage, transportation and health requirements and product identification requirements. In this standard, disposable hygiene products refers to: this standard is applicable to domestic engaged in disposable hygiene products production and sales departments, units or individuals that applies to the distribution of import of disposable sanitary products department, unit or individual. 2 reference standards: the following standards contain provision which, through reference in this text, constitute provisions of this national standard. At time of publication, the editions indicated were valid. All standards will be revised, the use of the standard of the parties should discuss the possibility of applying the most recent editions of the following standards. GB 15981-15981 disinfection and sterilization effects evaluation method and standard.
Definition 3: this standard USES the following definition: disposable hygiene products. Which are discarded, and after using a direct or indirect contact with human body, and to achieve human physiological health or health care (antibacterial and bacteriostatic) purpose and use of all kinds of daily necessities, product character can be solid or liquid. For example, disposable gloves or finger cot (not including medical gloves or finger cot), paper towels, wet wipes, sanitary towel, phone film, hats, masks, underwear, women's menstrual health supplies (including sanitary pads) hygiene products, diapers and other waste (not including wrinkle toilet paper and toilet paper), condoms, etc., in the middle of this standard is referred to as "health products". 4 product health indicators: 4.1 must be clean and tidy appearance, accords with the inherent traits of sanitary products, can not have abnormal odour and foreign body. 4.2 May not produce undesirable stimulation to the skin and mucous membrane with allergic reactions and other damage. 4.3 microbiology indicators in the product shall conform to table 1. Product species bacteria microbial indicators in table 1 cfu/g 1) total number of bacterial colonies cfu/g or cfu/mL total coliforms pathogenic purulent bacteria 2) fungal colony cfu/g or cfu/mL of gloves or gloves, paper towels, wet towels, hats, underwear, phone film. 200 or less shall not detected detected 100 antimicrobial or less (or antimicrobial) liquid products shall not detected detected 200 or less or less 100 hygiene wipes. 20 or less shall not detected detected shall check out of the mask..... o-level. 200 or less shall not detected detected 100 disinfection level 10, 000 or less or less 20 or less shall not detected detected detected women menstrual health supplies..... o-level. 200 or less shall not detected detected 100 disinfection level 10, 000 or less or less 20 or less shall not detected detected shall check out of the diaper, etc waste sanitary products..... o-level. 200 or less shall not detected detected 100 disinfection level 10, 000 or less or less 20 or less shall not detected detected may not be checked out condoms. 20 or less shall not detected detected bacteria may not be detected 1) such as more than the value in table, should be raised corresponding kill index, made of bacteria and fungi limits stipulated in this standard. 2) pathogenic purulent bacteria pseudomonas aeruginosa, staphylococcus aureus and hemolytic streptococcus. 4.4 hygiene wipes besides must meet the microbiological criteria in table 1, the rate of killing escherichia coli and staphylococcus aureus 90% or higher, to indicate the role of fungi, still must kill rate of 90% or higher for candida albicans, its bactericidal action must keep at least 1 year at room temperature. 4.5 antibacterial (or antimicrobial) products must meet the same kind of products at the same level in table 1 microbiology standards, for e. coli and staphylococcus aureus antibacterial rate shall be 50% or higher (dissolution) or > 26% (non dissolution), to indicate the role of fungi, still must bacteriostatic rates of candida albicans 50% or higher (dissolution) or > 26% (non dissolution), its bacteriostatic action must keep at least 1 year at room temperature. 4.5 any sanitary products factory by ethylene oxide sterilization, ethylene oxide residues must be 250 or less mu g/g. 5 production environment health indicators: 5.1 the total number of bacterial colonies in assembly and packing workshop air should be 2 or less 500 cfu/m3. 5.2 total number of bacterial colonies of workbench surface should be 20 or less cfu/cm2. 5.3 total number of bacterial colonies of workers hand surface should be 300 cfu/hands or less, and may not be detected pathogenic bacteria. 6 6.1 ethylene oxide sterilization, disinfection effect of biological monitoring and evaluation of bacillus subtilis variant of bacillus black (ATCC 9372) kill index should be 103 or higher. 6.2 ionizing radiation disinfection: the short bacillus spores E6d (ATCC 27142) kill index should be 103 or higher. 6.3 pressure steam sterilization: fat thermophilic bacillus spores (ATCC 7953) kill index should be 103 or higher. 7 raw materials of health requirements: 7.1 raw materials should be non-toxic, harmless, non-polluting; Raw materials, packaging shall be clean, indicate the name of the inclusions, production units, production date or batch number; Affect the sanitary quality of raw materials should not be exposed; Have special requirements of raw materials should be indicate the storage condition and shelf life. 7.2 influence the health quality of raw materials should have the corresponding inspection report or certificate material, need for microbiological monitoring and take appropriate measures when necessary. 7.3 health supplies to ban the use of waste as raw materials or semi-finished products. 8 production process environmental and health requirements 8.1 production environment should be clean, no garbage, no mosquitoes, flies and other insects breeding grounds. 8.2 production area should have enough space to meet the production needs, the layout must conform to the requirements of the production process, reasonable separation, people, things, not converse with cross in the product process. Raw materials into finished products should be out pollution prevention measures and strict operational procedures, reduce environmental microbial contamination. 8.3 production area should configure effective dust, insects and rodents, floor, walls, countertops, should level off, smooth, no dust, easy to dust removing and cleaning and disinfection, plenty of lighting and air disinfection or purification measures, to ensure the production environment to meet the provisions of chapter 5 of this standard. 8.4 configure the necessary production and quality inspection equipment, has a complete production and inspection records, to ensure the quality of health products. 8.5 in the process of production use of inflammable, explosive or produce harmful substances, must be equipped with the appropriate safety protective measures, in conformity with the relevant standards or regulations of the state. 8.6 raw materials and finished products shall be stacked separately and waiting for inspection, qualified and unqualified raw materials and finished products should be set strictly separate pile up and clearly marked. Warehouse should be dry, clean and ventilated, fortify insect, rat facilities and pad storehouse board, conform to the product storage condition. 8.7 enter the production area you want to change work clothes and work shoes, wear working cap, products without direct contact of personnel need to wear a face mask, wash and disinfect hands or gloves; Production area should be corresponding with the locker room before, sink, disinfection and buffer pool. 8.8 personnel engaged in health supplies production should keep personal hygiene, not nails, at work
11 product identification requirements: 11.1 product identification shall conform to the product quality law of the People's Republic of China "regulation, and on the product packaging marked implementation of the health standard number and production date and shelf life (validity) or production batch number and date of limited use. 11.2 level disinfection products should also be specified on the sales packaging and sterilization "sterilization" date and the period of validity or disinfection blackout dates, batch number and mark the wording of "sterilization" in the transport packaging and sterilizing unit and the address, date and validity of sterilization, disinfection or sterilization lot number and date of limited use.

没有评论:

发表评论